program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

Adventsjazzkafé 2 dec - 07
Konsthallen

text : Sven Ljungberg
(AN)

Trivsam inledning på adventsjazzen

Traditionsenligt inleddes Arvika Jazz & Blues och Konsthallens adventsjazz i söndags. Det var tre ensembler från Ingesund som stod för musiken, samtliga med begåvade sångerskor som förgrundsfigurer. I första gruppen hade sångerskan Ellen Gårdstedt sällskap av gitarristen Dan Hedmark och basisten Per Svensson. Hedmarks komposition "Diboys" var en av konsertens höjdpunkter.

I andra avdelningen bildade sångerskan Anna Elwin en kvartett tillsammans med David Nilsson gitarr, Fredrik Kaudern bas och Markus Skoogh trummor. Tre julsånger i vacker jazz-skrud stod på programmet. "Ett barn är fött", "Betlehems stjärna" och "Nu tändas tusen juleljus". Det var snyggt och inspirerat. Vi hade gärna hört ett par låtar till!

Tredje sångerska på estraden var Ellen Hammering. Hon hade sällskap av sångkollegan Åshild Jacobsen, pianisten Pontus Holmberg och basisten Per Svensson. I finstämda arrangemang framfördes bland annat två Damien Rice låtar. Avslutande gjorde man med en funkig version av Tori Amos gamla hit "Happy Phantom".

Det är alltid spännande att lyssna på ungdomar i utveckling. Andra och tredje advent blir det emellertid två erfarna herrar som står för musiken. På söndag spelar Pelle Broberg med vänner och tredje advent avslutar Jörgen Zetterqvist årets adventsjazz.


--- Nästa konsert ---

S I M B I
Afro-karibisk dansmusik

Onsdag 23 september på scen
kl. 18.00 & 20.00

Musikhögskolan Ingesund
Stora konsertsalen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.