program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

Program för våren 2021


Isabella Lundgren Trio & stråkkvartett
Torsdag 22 april
kl. 19.00

- endast via livestream
-

Vi har den stora glädjen att få erbjuda en livekonsert i dessa tider på Musikhögskolan Ingesund – digitalt!

KÖP DIN BILJETT HÄR:
HTTPS://WWW.DRAMATIX.TV/ISABELLA-LUNDGREN

Den 26 mars släppte värmländska Isabella Lundgren ett nytt hyllat album tillsammans med sin eminenta komptrio och dessutom en stråkkvartett. Konserten livestreamas från Ingesund och blir exklusiv eftersom framträdandet är första och enda konserten med det här materialet som Isabella och hennes musiker gör under våren.

Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastiskt röst och unik intensitet har hon som få, förmågan att trollbinda sin publik.
Nya albumet, "Look for the silver lining” innehåller tidlösa, romantiska sånger från den Amerikanska Sångboken, med klassiker som ”What a Wonderful World” och ”Fly me to the moon”. Det är en skiva om både sorg och hopp. Om den ovisshet och det lidande som ett mänskligt liv innehåller, men med en förtröstan över den mänskliga godheten.

Isabella Lundgren har givit ut flera kritikerrosade album i Sverige och i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammisnominerats. 2015 tilldelades Isabella en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har hon även tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet. 2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

Medverkande: Isabella Lundgren - sång, Calle Bagge - piano, Niklas Fernqvist - bas, Daniel Fredriksson - trummor, Hanna Helgegren - violin, Alva Press - violin, Matilda Brunström - viola och Fred Lindberg - cello

Ett samarrangemang mellan Musikhögskolan Ingesund och Arvika Jazz & Blues.

Biljetter – endast digitala:

Ordinarie: 129 kr (exkl. Dramatix adminavgift)

Soffgrupp (flera än 2 tittare): 169 kr (exkl. Dramatix adminavgift)

KÖP DIN BILJETT HÄR:
HTTPS://WWW.DRAMATIX.TV/ISABELLA-LUNDGREN


Willemark-Knutsson-Nyberg
Onsdag 5 maj
kl.19.00
- endast via livestream
-

”Tonerna, fraserna är våra penseldrag. De bär våra tankar, känslor och vår eventuella visdom.”

Frihet, intuition, kommunikation bildar tillsammans med stor kraft, humor, och sensibilitet den lyskraftiga musik som är gruppens signum.

I bagaget finns albumet ”Svenska låtar” som vann Årets folkmusikgrammis 2020. Den svenska visskatten är en evig källa till inspiration. Pärlor av favoriter såsom Eva Dahlgren, Hjorth Anders, Marie Bergman, Ola Magnell, Cornelis Vreeswijk, Evert Taube och många andra – på ett alldeles eget sätt.

Lena Willemark utgör en självklar del av den svenska folkmusiken. Efter studier vid Musikhögskolan i Stockholm, genreöverskridande samarbeten och kompositioner fortsätter hon ständigt att froda och utveckla folkmusikgenren. Hennes musikaliska uttryck präglas av en mångsidighet och genuinitet som erinrar om de älvdalska rötterna.

Saxofonisten Jonas Knutsson utvecklade redan i ung ålder en fascination för både jazz och nordiska melodier. Idag är det sammanföringen av just jazzen och folkmusiken som kännetecknar hans musikaliska röst. Jonas musicerar, komponerar, arrangerar, producerar och undervisar och har gjort otaliga samarbeten med professionella jazz- och folkmusiker genom åren.

Gitarristen Simon Nyberg har sin bakgrund i jazzen men upptäckte den svenska folkmusiken på just Musikhögskolan Ingesund när han själv var student på skolan. Numera jobbar Simon som lärare i fristående kurser på Ingesund och Jonas som lärare i den speciella kursen Borderless Musical Encounter – Gränslöst möte i musik.

Samarrangemang mellan Musikhögskolan Ingesund och Arvika Jazz & Blues


KÖP DIN BILJETT HÄR:
WWW.DRAMATIX.TV

-- Early bird: 89SEK (exkl. Dramatix adminavgift) - Giltig till och med 2/5

-- Ordinarie: 129SEK (exkl. Dramatix adminavgift)

-- Soffgrupp (flera än 2 tittare): 169SEK 20SEK Dramatix adminavgift läggs på i checkout

-- Rabattkod: “ARVIKAJAZZBLUES”: 25% rabatt. 20SEK Dramatix adminavgift läggs på i checkout


Olle Persson & Mats Bergström
Onsdag 19 maj
kl 19.00

- endast via livestream -

Opera- och konsertsångaren Olle Persson har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har förutom diplomexamen i solosång även musiklärar- och sångpedagogexamen från nämnda högskola. Han är en framstående uttolkare av den romantiska tyska liedrepertoaren och har gjort många operaroller vid Folkoperan. Förutom traditionella operaroller och ett flertal barytonpartier i oratorier och passioner har han framträtt i större partier i nykomponerade verk, exempelvis Nils Lindbergs Requiem (1993). Han är även flitig gäst i både radio och TV samt finns representerad på en rad skivinspelningar. Olle Persson är pedagogiskt verksam och ger regelbundet mästarkurser runt om i Norden. Han spelar också fiol och uppträder ibland i folkmusiksammanhang tillsammans med sin fru Lena Willemark. Hans bror Mats Persson är också operasångare (baryton) och tillhör Göteborgsoperans fasta ensemble.

Köp din biljett hos Dramatix.

 
 
OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

Tillgänglighet:

Musikhögskolan Ingesund

Hiss finns.
HP, parkeringsplats markerad att gälla för "handikappfordon"
Lättillgängligt, inga trappsteg/nivåhinder till lokalerna, breda dörrar/ytor som medger god rörlighet med rullstol.
Ramp till café.
RWC, toalett med bred dörr och med mått som passar för rullstolsburen.
Entréer för rullstolsburna.

 
 

 


--- Nästa konsert ---

Olle Persson & Mats Bergström

Onsdag 19 maj
kl 19.00-endast via livestream
-
www.dramatix.tv


Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.