program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

Antti Five
Olssons Brygga
21 september  2005


Trivsam ung jazz inledde hösten

text : Sven Ljungberg
(AN)

Antti Ojalas kvintett stod för första konserten i Arvika Jazz Clubs höstprogram. Fem unga musiker från Ingesund med trumslagaren Antti Ojala som kapellmästare framförde, i huvudsak, originalkompositioner. De flesta av dessa var signerade arvikagitarristen "Boa" Aronsen, medan Ojala stod för resterande original.
Konserten inleddes med Rainbow av Margot Jarrett. Därefter följde en räcka fina Aronsenalster, där förutom Boa själv även sångerskan Elisabeth Stjernberg och pianisten Per Lundin visade framfötterna. Ett genomgående tema i Boas kompositioner är kärlek, något som väl förmedlades av gruppen!
Stjernberg har en härlig röst, ibland nästan med drag av Rigmor Gustafsson och en ledig stil på scen. Lundin är en påtagligt flyhänt pianist med stor improvisationsförmåga.
Aronsen var den i gruppen som visade mest intensitet i sitt spel, som vågade mest och "som fick mest sagt" i sina solon. Basisten Hannes Beyer och Ojala stod för ett föredömligt stadigt komp genom hela konserten. Kvällens favoritlåt blev Boas "Christian is on the Bossa"!
Jazzklubbens ordförande Magnus Hyltefors passade också på att flagga för kultförklarade fusionbandet "Hawk on Flight", med gitarristen Staffan William-Olsson från Real Thing i spetsen. Hawk on Flight spelar på Olssons Magasin den 11 oktober under sin "reunion tour". Ett verkligt måste för alla diggare av jazz-rock!


 

upp


--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.