program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home
Blester Group
Rackstadmuseet
2 juli 2002

text: Pelle Broberg (AN)

Härligt återbesök av Blester Group

Blester Group har under senare tid ganska ofta gästat Arvika. Så återkomsten till Rackstadmuseet i tisdags gladde jazzvännerna.

Hildegunn Öiseth

Gruppens popularitet bland jössehärska jazzvänner är i ständigt stigande - av många goda skäl, som följande presentation visar:

Hildegunn Öiseth, trumpetare och flygelhornist, stor personlighet och elektronikhäxa - även sångerska, vilket vi tyvärr inte denna gång fick något prov på.
Hildegunn (med förflutet i Kurt Olssons damorkester, i Bohus Big Band etc.) är en strålande trumpetare, hon har humor, scennärvaro som få, kort sagt: hon är en artist av format!

Morten Berget , rhodes-piano och flöjt.  Morten till vardags flöjtlärare i Kongsvinger och Eidskog, är en begåvad jazzmusikant som ansvarar för gruppens arr. Som jazzflöjtist tillhör han den skandinaviska eliten - synd bara att vi fick höra så få flöjtsolon. (Detta är ingen kritik mot hans förnämliga spel på rhodespiano)

Kjetil Hjerpset, 5-strängad elbas. En diskret ung man fra Kongsvinger, utbildad vid Musicians Institute i USA. Kjetil har den där hos många basister sällsynta förmågan att inte göra mer än vad som behövs - men det han gör kommer precis där det skall!. I sammanhanget, viktigt är förstås samarbetet med trummorna, och här fungerar den kommunikationen mycket bra! "Radarparets" andreman är:

Per Jansson, trummor. Bandets svensk, gammal ingesundare och slagverkslärare. Per tillhör den unga generationen svenska trumslagare (det har hänt mycket på den fronten under de senaste tio åren) och tillsammans med Kjetil ser han till att det verkligen svänger om Blester Group!

Frank Kvinge, gitarr och denna gång gäst hos Blester Group. Frank är USA-utbildad, och under 13 år verksam i Chicago. Han brukade en gitarr med "akustiskt" sound och mycket vacker klang. Han kom mest till sin rätt i latinamerikanska stycken, men var lite stelare än sina medmusikanter i de utpräglade jazzlåtarna. Ett av kvällens extranummer var Griegs "Anitras Dans" som Frank ensam spelade. Publikjubel!

Fin musik, stor publik. Blester Group är hjärtligen välkommen åter!

uppä


--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.