program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

BRONK
Ingesund
8 februari - 08

text : Sven Ljungberg
(AN)

BRONK improvisation med rockattityd

Staffan Astner gitarr, Sven Lindvall elbas och Per Lindvall trummor spelade på Ingesund i torsdags kväll och bjöd både på sig själva och på en kanonkonsert!

Skulle man dra listan på alla de här musikerna spelat med skulle Arvika Nyheters kultursida svämma över bräddarna men bland många andra kan nämnas Ray Charles, Céline Dion, Roxette och Louise Hoffsten.
BRONK kallar sin musik för "psykopat-fusion", men vad är det?? Jag pratade lite med Staffan Astner efter spelningen och han berättade att alla teman är skrivna, men med ett betydligt större utrymme för improvisation än inom den gängse rockmusiken. Tonen i konserten får annars sägas vara genuint rockig. Speciellt Astner visade upp en underbar skatt med fräcka licks plockade från alla möjliga håll. Ena stunden Hendrix, andra stunden Zappa, Mark Knopfler eller någon uppskruvad countrypicker! Vad som gör det så bra är att Astner, som man säger inom folkmusiken, "bottnar i traditionen". Han visar alltså inte bara upp olika stilmedel utan han har ett helt naturligt och självklart förhållningssätt till byggstenarna inom rock och fusion. Auktoriteten i uttrycket gör också att han inte behöver förfalla till något cirkusspel utan rakt på sak, lite sparsmakat och hela tiden med ett underbart sound.

Sven Lindvalls pumpande funkbas såg till att trycket i musiken aldrig gick ned, förutom i vackra balladen "Camaro" där vi fick höra en mer lyrisk sida. Per Lindvall var den som,åtminstone för kvällen, tagit åt sig rollen som "kitt" mellan bas och gitarr. Lite "välkammat" jämfört med Astner och broder Sven men så snyggt, så snyggt! Kul var inledningen till "Finland" där Per inledningsvis körde ett riktigt Phil Rudd komp som dock snabbt övergick i något betydligt friare!

Konsertens bästa låt tycker jag var "Jerk Chicken" med mycket distgitarr och mycket lek med ljud. Till det bluesiga extranumret plockade Ingesundseleven Martin Norberg fram altsaxen för ett, med all rätt, rikt applåderat gästspel!

Nästa konsert i Arvika Jazz & Blues vårprogram blir med unga gruppen Fredar under ledning av pianisten Daniel Fredar som spelar på Konsthallen åttonde mars.


--- Nästa konsert ---

Jazzcafèer på Konsthallen i advent
Fri entrè, insamling sker till Rädda Barnen

Första advent
Söndag 1 dec, kl 15
T-Bear & the Dukes


Soul & blues

Torbjörn Solberg , gitarr
Emil Solberg Wachenfeldt , tangenter
Fredrik Kaudern , bas
Henke Berg, trummor

Andra advent
Söndag 8 dec, kl 15
Brontosaurus bounce


Lyriskt, lågmält och svängigt.
Nyskrivet material på svenska och engelska med breda musikaliska influenser.

Anna A Vass, sång och klaviatur
Erik Palmqvist, elbas

Tredje advent
Söndag 15 dec, kl 15
Martin Hultén & Robert Henriksson

- vi kan spela kontrabas & gitarr -

Fjärde advent
Söndag 22 dec, kl 14 ObS tiden!!
Lotta & Svenne


Ur den amerikanska sångboken

Lotta Delebrant, sång
Sven Smedberg, sång
Martin Hulte’n, gitarr
Antti Ojala, trummor
Fredrik Kaudern, bas

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.