program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home
Carl-Johan Groth m.fl.

Konsthallen
19 mars  2006

Duketolkningar imponerade

text : Sven Ljungberg
(AN)

Arvika-trummisen Carl-Johan Groth spelade med sina musikvänner från Ingesund på Konsthallen i söndags. Ett program där framför allt andra avdelningens Ellington tolkningar imponerade. Arvikas jazzpublik har ju varit sällsynt lyckligt lottade när det gäller begåvade sångerskor den senaste tiden. Först Linda Pettersson, sedan Karolina Vucidolac och nu på torsdag Lina Nyberg med Pling på Ingesund. Det känns väldigt roligt att kunna konstatera att Lisa-Lotta Carlsson står på tröskeln till jazzsångerskornas finrum! Hon har en tonsäker, varm och personlig stämma som påminner lite om Joni Mitchells jazzutflykter.

Carl-Johan har utvecklats ytterligare i sitt spel under Terje Sundbys ledning, Duktig pianist var Petter Öhnell. Den oförstärkta flygeln förde dock periodvis en volymsmässigt ojämn kamp med elbas och trummor...

Markus Eriksson spelade sparsmakat och lyriskt på elgitarr. Att elbasisten Anton Gustafsson hade lyssnat en hel del på Marcus Miller var helt klart. Bland annat fick vi höra Gustafsson i ett kul solo i "Somewhere over the rainbow" i arrangemang av Göran Klinghagen.

 


--- Nästa konsert ---

S I M B I
Afro-karibisk dansmusik

Onsdag 23 september på scen
kl. 18.00 & 20.00

Musikhögskolan Ingesund
Stora konsertsalen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.