program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

Jazzkafé 7 dec - 08
Konsthallen

text : Sven Ljungberg
(AN)

Trivsam adventsjazz på Konsthallen

Två ensembler från Ingesund spelade på Konsthallen i söndags. Först ut var "Calle, Carla & Co, en kvintett med sångerskan Carla Malmquist i spetsen.
Förutom Carla spelade Thomas Hallberg gitarr, Pontus Holmberg piano, Anders Dalheim bas och Carl-Johan Groth trummor. Carl-Johan är ju en välkänd jazzprofil i Arvika och har tidigare studerat på Ingesund. Bandet i övrigt bestod av nuvarande studenter på jazzlinjen. Carla imponerade med fin scennärvaro och en tonsäker varm stämma.

Både Pontus Holmbergs och Thomas Hallbergs solon var väl underbyggda och hade bra timing. Ibland kanske inte idéerna höll riktigt hela vägen ut men det mesta var klart hörvärt. Anders Dalheim och Carl-Johan Groth samarbetade bra i kompet men Dalheims bas låg väl långt bak i ljudbilden för min smak. Bandets version av Rigmor Gustafsson och Anders Lundins "Love is a little late" satt fint liksom en personlig tolkning av Jagger/Richards "Play with fire".

Efter paus spelade Erkers Ensemble med kapellmästare Daniel Erkers på gitarr, Allfred Broström saxofon, Mats Dimming bas och Johan Ahl trummor.
Ensemblen inledde med två ballader där Broströms fina ton glänste medan Erkers Methenyinspirerade sound av och till inte alls var vän med Konsthallens besvärliga akustik. Att Daniel Erkers är en duktig gitarrist är ställt utom allt tvivel men han skulle profitera på att nyttja färre effekter. Johan Ahls trumspel är påtagligt följsamt, jag skulle faktiskt vilja påstå att det till och med är så följsamt att det riskerar att bli anonymt.

Eftermidagens musikaliska utropstecken var Erkers Ensembles vikarierande basist Mats Dimming som visade stor musikalisk fantasi parat med läcker ton och bra teknik. Dimming går första året på Ingesund och skall bli spännande att följa framöver. Erkers Ensemble avslutade sitt set med två Miles Davis låtar, "Blue in Green" och "Flamenco Sketches"--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.