program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

Jörgen Zetterquist med vänner
Olssons Magasin
5 november  2004

"Tradjazz" alltid inne!

text : Pelle Broberg
(AN)

För många är "tradjazz" något förlegat och stilmässigt begränsat, men det tycker inte Jörgen med vänner och den trogna publiken.
Fullt hus på Olssons Magasin, en i det närmaste idealisk lokal för jazzmusik. Här kan man spela, lyssna, dansa, ta en öl och äta god mat. Publiken kan umgås i stället för att sitta fastlåst i bänkrader.
Det här bandet gör en aldrig besviken, och huvudorsaken till detta är förstås den "evigt unge" Jörgen och hans kornett. Hans ton och hans tillbakalutade spelsätt bäddar för att kontraster blir tydliga och njutbara. Genomgående förnämligt spel, speciellt i "Back in your own Backyard" och "I can´t give you anything but love".
Medmusikanterna hade också en bra kväll: Christer Anderssons gitarrkomp och -solon beledsagar elegant, "Larsa" Ericson svänger som aldrig tillförne - där var Mandy ett gott exempel. Bas-Robert Henriksson driver på och skapade ett flertal imponerande solon.
Barbro Olsson sjöng ett antal låtar på sitt enkla, raka, men samtidigt känsliga sätt. Särskilt fäste jag mig vid "I´m in the mood for love" - en fin ballad. Barbro låter som ingen annan.
"AB Bröderna Far & Son", dvs. Lollo och Erik Berndalen är viktiga personer i den har gruppen. Lollo som stilsäker keyboardist, solist och sångare. Han är dessutom bandets "musikarkeolog", och gräver fram låtar från förra seklets början.
Erik är Jörgens med- och motspelare, och går från klarhet till klarhet. Trots att han av naturliga skäl är påverkad av sin mentor har han sin egen stil. Där Jörgen spelar lite dröjande, med "häng", är Erik "on the beat" pådrivande. En skön klanglig kontrast är också att han växlar mellan kornett och trumpet med ett flertal sordiner. Med den äran sjöng han "Moonglow", och stod som kompositör till två låtar: "Alexandras Ragtime Band" och "You and I", den första en stilriktig, trixig ragtime-låt, den andra en harmoniskt intressant swingballad.
Ryktet säger att Jörgen med vänner håller på att spela in en ny CD, så vi har verkligen något att se fram emot.

upp


--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.