program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

Linda Pettersson & Up From The Skies
Rackstadmuseet
26 februari  2006

Jazzsångerska som berör

text : Sven Ljungberg
(AN)

Linda Pettersson spelade med sitt band "Up From The Skies" på Rackstadmuseet i söndags. Arvika Jazz Clubs ordförande Magnus Hyltefors utnämnde henne i sin presentation, så här i olympiatider, till "årets rookie"! På sätt och vis är det väl sant att det är först med den nyligen utgivna och mycket kritikerrosade skivan "Who are you?" som hon fått sitt lite bredare genombrott. Linda Pettersson har dock flera tidigare plattor i bagaget, bland annat med barytonsaxofonisten Peter Gullins trio och med gitarristen Ewan Svenssons band. Tillsammans med Ewan Svensson blir det också en längre turné i Japan under våren.

I Up From The Skies har Linda sällskap av ett celebert sällskap ur den svenska jazzeliten. Trumpetaren Ulf Adåker, pianisten Anders Persson, basisten Christian Spering och Magnus Gran på trummor. Liksom i Rigmor Gustafssons grupp är det inte frågan om "Sångerska med komp" utan här möts fem musiker på lika villkor och alla har mycket att berätta.
Linda Petterssons sång berör på ett alldeles särskilt sätt. Förutom frasering och tonsäkerhet utöver det vanliga har hon en värme i stämman som gör att de ibland lite klyschiga "flicka-saknar-pojke-texterna" kändes helt trovärdiga! Framhållas bör dock att bandet har ett påfallande varierat sound, från vackra Bridges av Milton Nascimento där Linda ledsagades av Anders Perssons varsamma pianospel, till ösiga avslutningslåten That´s All.

Det är svårt att plocka ut några personliga favoriter då konserten innehöll ett verkligt pärlband av starka nummer, men Stings tänkvärda "Fragile" och Kenny Wheelers "Who are you?" värmde särskilt. En mycket lyckad konsert med spännande musiker ledda av en sångerska som vi säkert får höra mycket av i framtiden!

Onsdagen 8 mars blir det helt andra tongångar i Arvika Jazz Clubs regi. Då spelar nämligen Karolina Vucidolac och Nosso Trio brasilianska rytmer på Olssons Magasin.

 


--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.