program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

Anders Ljungberg Sextett
10 Februari 2005
Olssons Magasin

Dubbelt Ljungberg Sextett

text : Christopher Björk
(AN)

Anders Ljungberg sextett gav två konserter i Arvika i torsdags.

Arvikapojken Anders Ljungberg återvände till Arvika för två spelningar, en under dagen på Solbergagymnasiet och på kvällen på Olssons Brygga. Två liknande konserter förutom att sångaren Alex Moisiejuk fick förhinder och var närvarande endast på kvällen. Sextetten skulle då förvandlas till en kvintett. Med jämna mellanrum brukar ett eller annat band hälsa på och bjuda Solbergagymnasiet på så kallade middagskonserter. Ett alltid lika välkommet inslag där Solbergagymnasiet aula brukar fyllas med musikintresserade och vissa som mer eller mindre flyr från lektionerna, eller av de som bara vill koppla av och njuta av lite, i detta fall, härlig och passionerad jazz.

Den här gången var det alltså basisten Anders Ljungberg tillsammans med Frida Mjörnell, saxofon, Peter Fredriksson, trombon, Philip Neterowicz, piano och Jacob Johannesson på trummor från östgötska Lunnevads folkhögskola som lockade eleverna. Man drog igång ordentligt med - den kanske något bisarra om än annorlunda titeln - "Gods full of shit". Ett stycke med samtliga medlemmar ur kvintetten fick visa sina talanger inför en hänförd publik.

Vidare blev det bland annat egenhändig gjord musik där pianisten Neterowicz fick tillfälle att ge prov på att han även är en duktig kompositör med "New friends". Neterowicz är verkligen en gudabenådad pianist. Det var länge sedan jag såg en sådan skicklig pianist! Med hög intensitet flyger hans fingrar lekfullt fram och tillbaka över tangenterna. En äkta virtuos! Huvudpersonen själv, Anders Ljungberg, ännu en av dessa unga skickliga basister genomförde spelningen tonsäkert och obekymrat. Han försvarade Arvikas "färger" över förväntan. Kort sagt, en genuin spelning. Repertoaren bestod mestadels av förhållandevis lugn jazz. Sån där fräsch jazzmusik man hörde på tidiga söndagsmorgnar på TV förr i tiden. Eget material och bland annat tolkningar av Miles Davis kompositioner framfördes.

Något lite mera ovanligt med den här konserten var de blåssolon som dök upp titt som tätt. En detalj som uppskattades!


--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.