program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

MusicMusicMusic
Rackstadmuseet
13 november - 08

text : Sven Ljungberg
(AN)


Lekfullt, virtuost och suggestivt!

Göteborgsbaserade unga jazztrion MusicMusicMusic spelade på Rackstadmuseét i torsdags kväll och bjöd på en riktig kanonkonsert!
Bröderna Fabian och Josef Kallerdahl på piano respektive kontrabas och trummisen Michael Edlund bjöd in publiken i sitt egna universum av
klanger och rytmer. Egensinniga egna kompositioner varvades med mer eller mindre omplockade evergreens.

Låten "Music! Music! Music!" var en världshit med Teresa Brewer i början av nittonhundrafemtiotalet och har spelats in i oräkneliga versioner, men garanterat ingen så oberäknelig som den variant vi fick höra i torsdags. Bill Evans låten "How My Heart Sings" var en annan standard som stuvades om med stil, humor och finess.

Flertalet kompositioner var dock original av främst Fabian Kallerdahl. Ett par med touch av Syd Afrikanskt tonspråk, med ett positivt lugn bakom den hetsiga överbyggnaden. Under hela konserten frapperades man av det intensiva samspelet. Det här är en trio som hyllar ensemblespelet utan att för den delen ge avkall på de solistiska utflykterna.

Fabian och Josefs unisona melodislingor ger accent och dynamik. Michael Edlunds fingertoppskänsliga trumspel är en fröjd för örat och, som sagt, den musikaliska kommunikationen lämnar ingen oberörd!

Som förband framträdde trivsamma duon Ellen Gårdstedt sång och Per Svensson elbas och elektronik. Ellen har en ren och uttrycksfull stämma och Pers utnyttjande av loopar och annan elektronik, kombinerat med god teknik känns lovande. Vi kommer säkert att få höra mer av Ellen och Per framöver.

Arvika Jazz & Blues Club fortsätter nu sitt höstprogram med sedvanlig adventsjazz på Konsthallen. Första band ut är Mitt Hjärtas Fågel med sångerskan Lotta Delebrant i spetsen, som spelar söndag trettionde november.


--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.