program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home
NOW!
Lasse Maja Krog
2 Oktober 2

text: Pelle Broberg (AN)

En viktig musikant - "Janka" Johansson

NOW! - d.v.s. Clas Yngström, gitarr & sång, Jan "Janka" Johansson, gitarr & elfiol, Pierre Swärd Hammond B3 och Matts Hellberg, trummor ser på papperet ut som rhythm & blues - fantastens "dreamband".

Det är de också, men dessutom mycket mer!. NOW! har visserligen tung blues som grundtema, men det utesluter inte känsliga ballader, valser, lekfullhet, rytmisk komplexitet och fritonalitet.

Ett fullsatt Lasse-Maja fick höra Clas Yngström på ett strålande humör - ibland med Jimi Hendrix-inspirerat spel och varm kommunikation. Pierre Swärd har verkligen utvecklats , och hans pedal-basande lyfter hela gruppen. Han är dessutom en personlig sångare.

Matts Hellbergs trumspel kan sammanfattas t i ett ord: energi! Hans spel i Horace Silvers "Senor Blues" var av den sorten som man annars bara kan drömma om...

Och så har vi "Janka". En man utanför alla kategorier (utom sin egen), men samtidigt inom alla. Även om han utför helt omöjliga saker på sina instrument, ser jag honom inte i första hand som gitarrist eller violinist - nej, den mannen är musik!

Vad som helst kan hända, och händer också. För mig är "Janka" en av vår tids viktigaste musikanter!

Kvällen inleddes på ett förtjänstfullt sätt av trion OB-1, bestående av Magnuz Folke, elpiano, Ola Hedman, kontrabas och Pontus Torstensson, trummor. Man spelade modern triomusik, aningen inåtvänt, men lyhört och rytmiskt spännande.

Lasse Maja Krog är en lokal med "feeling" - den passar bra för såna här evenemang, men tillgängligheten till musiken skulle vinna på om baren och musikestraden bytte plats.


--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.