program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

Mats Öberg Trio

Olssons Magasin
25 mars 2007

Fascinerande triojazz

text : Sven Ljungberg
(AN)

Klaviaturspelaren, sångaren och multiinstrumentalisten Mats Öberg kommer för alltid att förknippas med Frank Zappa. När Zappa spelade i Stockholm 1988 fick Mats och trummisen Morgan Ågren träffa Frank och dom blev också uppbjudna på scenen för att spela med i några låtar. Meningen var att samarbetet skulle fortsätta, men Zappa drabbades av prostatacancer och avled efter en tids sjukdom.

Under söndagskvällens konsert på Olssons Magasin fick vi inte höra några Zappatoner. Istället presenterade Mats sin musik med orden "I kväll skall vi spela musik som finns i min hjärna". Mats kompositioner är helt unika och sprungna ur en genuin musikants fatabur! Kompositionerna är ofta lite vemodiga och sökande, med inslag av folkton. Samtidigt är det vacker, intressant och dessutom väldigt rolig musik!

Men i ett avseende är han en riktig traditionalist, nämligen i genren omöjliga låttitlar. Redan bebop musiker som Gillespie och Parker satte underliga titlar på sina alster, men namn som Årstaskräcken, Furuvägen 9 och En ost från Hermetto skäms inte heller för sig.

Med sig i Arvika hade Mats basisten Filip Augustsson och trummisen Sebastian Voegler. Trion har spelat tillsammans i sju år och det är helt uppenbart att dom kan varandra utan och innan och har utvecklat en närmast telepatisk musikalisk kommunikation.


--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.