program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

Triometrik
RITZ
8 februari - 08

text : Sven Ljungberg
(AN)

Sobra klanger med Triometrik

När Triometrik spelade på Ritz i söndags i Arvika Jazz & Blues regi stod klangerna i centrum. Triometrik spelar originalmusik komponerad av
gitarristen Göran Klinghagen och trummisen Terje Sundby. Kompletterade trioformatet gjorde elbasisten Owe Almgren.
Som alltid när Göran spelar är det snyggt och personligt. Täta klanger följer i skimrande kaskader. En gnutta blues, ett stänk rock och någon inslängd Zappafras.

Terje Sundbys trumspel vävs in i klangvärlden på ett fullständigt naturligt sätt med glittrande cymbaler, mycket vispar och en stark rytmisk närvaro. Owe Almgren har, mej veterligen, inte spelat i Arvika tidigare men var en mycket trevlig bekantskap. Även Almgren besitter en bred palett i sitt uttryck och därutöver en flyhänt teknik. Soft melodispel blandas med hisnande löpningar och funkig slap-bas.

Förra gången jag hörde Triometrik var för ett par år sedan och då med kontrabas tillsammans med Klinghagen och Sundby. Med elbas känns soundet tydligare och mer strukturerat på ett väldigt positivt sätt.
Efter en inledning med två Sundby kompositioner följde en låt av Klinghagen tillägnad jazzklubben i Skellefteå. Introt var långt och sökande och jag kom på mig med att undra om dom kanske inte hittade adressen... Men det måste ändå varit en kul spelning för efter den tvekande inledningen trampade Klinghagen in en sober dist och gick över i ett bossa liknande groove! I någon låt kan "gullighetsfaktorn" närma sig riskabla värden, men med en elbas som vakande öra är bandet strax "back on track!". En tossigt tassande valsliknande melodi avlutade en mycket trivsam konsert.

Nästa evenemang i Arvika Jazz & Blues vårprogram blir ett samarrangemang med Ingesund redan den nittonde februari. Då spelar relativt nybildade gruppen Bronk med elgitarristen Staffan Astner i spetsen. Astner är en musiker som "verkligen spelat med alla". Skall några namn tas fram ur den digra listan kan nämnas Roxette, Ray Charles, Louise Hoffsten och Magnus Uggla! Staffan Astner kommer tillsammans med bröderna Per och Sven Lindvall på trummor respektive elbas, även de rutinerade rävar i den svenska studioeliten. Skall man döma av smakproven på Myspace blir det bra tryck med smattrande fusion i botten!


--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.