program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

The Real Thing
Olsons Magasin
5 september  2003

En riktigt härlig grupp

text : Bodil Bohman
(AN)

På fredagskvällen fick Arvikaborna åter ta del av en riktigt härlig jazzkväll nere i hamnen. Denna gång var det de fyra smokinglirarna i "The Real Thing" som återkom på mångas begäran.

Men så har souljazzbandet, som består av Palle Wagnberg, Hammond B3 orgel, Sigurd Köhn, sax, Staffan William-Olsson, gitarr och Börre Dalhaug, trummor skaffat sig många fans i västvärmland alltsedan de första gången gästade Årjängs jazzfestival 1994.
Sedan blev det JözzeJassen i Arvika , dit man troget återvänt alltsedan första besöket 1995.

På mysiga Olssons Magasin hittade man direkt den rätta stämningen med svängig "funk" och sedan bjöds den förtjusta publiken på ett otal höjdarnummer med allt ifrån blues till latinjazz och soul. Självklart fick alla fyra rika möjligheter att i egna solon visa upp sina exceptionella musiktalanger, som belönades med allt starkare applåder ju längre kvällen framskred.

Spelglädjen var inte att ta miste på och den entusiastiska publiken gav allt sitt stöd till kvartetten som spelade så att svetten lackade och smokingflugorna åkte stundom på sned. Smoking? Ja, det är äkta lyxjazz som "The Real Thing" bjuder på både bokstavligen och bildligt. Inga T-shirts och jeans här. De lirar endast i smoking med alla tillbehör som t.ex. lackskor!. Att se Palle Wagnberg "dansa" med vänsterfoten över baspedalerna med sina välputsade  lackskor är bara det en upplevelse. Bandet har nyligen kommit ut med ytterligare en CD, "New Wrapping", där de blickar tillbaka till succéskivan från 1992.

Att kvällen dessutom var varm och inbjöd till promenad i månskenet gav ytterligare en dimension till denna härliga jazzkväll.


--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.