program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

The Real Thing
Lasse Maja Krog
12 april 2002

text : Pelle Broberg
(AN)

Verkliga virtuoser

Trångt, rökigt och bullrigt – Lasse-Maja är väl den lokal i Arvika som bäst svarar mot dessa gammaldags krav på gammaldags jazzklubbsatmosfär.

Men det skall till musik också, och något i detta sammanhang bättre än norsk-svenska The Real Thing kan knappast tänkas! Fullsatt och fullt ös. Jag tror det är femte gången gruppen gästar Arvika, och succén är given varje gång.

Alla i gruppen är virtuoser på sina instrument: Palle Wagnberg på sin Hammond B3-orgel (där hans fotarbete med baspedalen är ett smärre underverk), den forne rockgitarristen Staffan William-Olsson som utvecklats till en av Skandinaviens finaste jazz-d:o, Sigurd Köhn med sitt engagerade spel på alt- och tenorsax och Börre Dalhaug med drivande och humoristiskt trumspel. Humor och humör är något som genomsyrar The Real Things utspel. Man känner varandra utan och innan, och vad som helst kan hända – och händer! Gruppen är verkligen en glädjespridare, något som avspeglade sig i ansiktena hos samtliga Lasse-Majagäster denna kväll.

Man sysslar inte bara med blues-baserat rå-sväng, det finns också utrymme för känsliga ballader och lite latinska rytmer. Det bör också nämnas att Palle W är en utmärkt sångare, vilket han (tyvärr) bara visade i två låtar. The Real Thing är hjärtligt välkomna tillbaka.


--- Nästa konsert ---

S I M B I
Afro-karibisk dansmusik

Onsdag 23 september på scen
kl. 18.00 & 20.00

Musikhögskolan Ingesund
Stora konsertsalen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.