program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

Ungdomens Jazzkväll
Musikskolan
8 april- 09

text : Sven Ljungberg
(AN)

Céline och Petter blev årets jazzstipendiater

Trots hård konkurrens om publiken från ishockey och Central Show var det fullsatt i Musikskolans orkestersal i onsdags när vi fick lyssna på årets upplaga av Ungdomens Jazzkväll. Arvika Jazz Club har arrangerat Ungdomens Jazzkväll sedan 1998, så det är många spirande jazzbegåvningar som fått tillfälle att visa upp sig genom åren. Flertalet av artisterna går på Solbergagymnasiets musikestetiska program. I sin presentation av kvällen berättade Martin Hultén hur "begreppet jazz" vidgats genom åren. Att man till exempel på Stockholm Jazz Festival valt att ta med både rap och pop.

Den välklingande Vokalensemblen inledde kvällen med Tuxedo Junction och On the Sunny Side of the Street, två låtar från trettiotalet som bägge spelats in av en uppsjö artister. "Manhattan Transfer" versionen av Tuxedo Junction kändes som basen i vokalarrangemangen. On the Sunny Side of the Street tog ut svängarna med ett arrangemang som verkligen utmanade de unga artisterna.

Eleverna i årskurs två spelade "Spela för livet" av Peps Persson och "Värmlandsvisan". "Värmlandsvisan" var till att börja med väl förklädd men blev tydligare allt efter som. Ett mycket stilfullt fiolsolo på bästa Stéphane Grappelli manér var pricken över i! Som exempel på hur jazz och visa kan samverka fick vi höra ett par Vreeswijk låtar och Bo Kaspers "Undantag".
Musikerna från första årskursen spelade tre låtar av Martin Hultén som Martin presenterade som "övningslåtar" i lite olika stilar.

Céline van Baalen hade en uppskattad studentkonsert för ett par veckor sedan. I onsdags sjöng hon ett par mera jazzbetonade nummer och det gjorde hon med en ton och timing som om hon redan var en rutinerad jazzsångerska.

Avlutade kvällen gjorde Lallens Sport & Pop Orkester och under den avdelningen presenterade också Robert Henriksson och Martin Hultén årets jazzstipendiater. Mycket välförtjänta mottagare blev LS&PO´s hornist Petter Lindahl och sångerskan Céline van Baalen.


--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.