program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

Ungdomens Jazzkväll
24 april - 08
Sjövinden

text : Sven Ljungberg
(AN)

Jonathan årets jazzstipendiat

Ett säkert vårtecken är Arvika Jazz Clubs ungdomskväll. I torsdags var det dags igen. I år var konserten på Sjövinden, lokalen med "världens snyggaste backdrop". Fyra grupper spelade och det var med stor glädje jag kunde konstatera att alla banden lät riktigt bra!

Först ut var Lallens Sport & Pop Orkester. Alexander "Lallen" Hultén piano, Petter Lindahl horn, Sebastian Arnesson tenorsax, Anders Lindahl trombon, Joel Persson bas och Hannes Liljedahl trummor. Det hördes att man haft ett par år att spela ihop sig och dessutom blivit mer drivna instrumentalister. Utvecklingen från "valpigt charmigt till coolt och självsäkert" går med stora steg. Ett extra plus till Hannes Liljedahl som förutom extraordinära insatser bakom trummorna också var kvällens i särklass bästa presentatör!
Saxofonisten Sebastian Arnessons inträde i bandet gav extra pondus åt blåssektionen, speciellt i Lars Janssons vresiga alster "Självspricka".

Jonathan Hultén Swing Trio, med Jonathan och Martin Hultén gitarr och Fredrik Kaudern bas, spelade ett nummer i Django Reinhardts anda och Jonathan erhöll därefter, mycket välförtjänt, årets ungdomsstipendium.

En ensemble från Solbergas musikestetprogram, med sångerskan Elvira Sparre i spetsen, spelade låtar ur Rigmor Gustafssons repertoar. Det var ett så kallat "plankningsprojekt" och som vanligt när musikesteterna framträder var det mycket njutbart!

Sångerskan och pianisten Kerstin Eklings Ingesundsbaserade band "Hoppsan Kerstin" avslutade kvällen. Lägg namnet på minnet för "Hoppsan Kerstin" kommer att låta höra om sig framöver, tro mig. Personlig röst, egna texter och ett bra band. Jag har tidigare jämfört "Hoppsan Kerstin" med Joni Mitchell och det står jag fast vid. Hoppas det kommer en skiva snart!

Söndagen fjärde maj kommer Marie Nilsson till Sjövinden, som sista punkt i Jazz Clubens vårprogram. Marie blev ju jazzstipendiat för några år sedan och har nu med sig sina spelkompisar från Fridhems Folkhögskola.

--- Nästa konsert ---

Musikcafé i advent
Konsthallen

Söndag 11 dec

På scen 15.00

Kimchi Trio
studsar genom olika genrer och stilar. Den internationella trion med

Elle Fenchel (d)
Thor Holmlid Kolenda (b) Eirikur Thrastarsson (g)

leverar en modern musikalisk tvist som sprudlar av improvisation.

Fri entre

Fika finns till försäljning

Insamling sker till
Rädda Barnen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.