program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home
Ungdomens jazzkvšll
Olssons Magasin
14 mars 2005

text : Sven Ljungberg
(AN)

Festligt, Folkligt, Fullsatt!

För att återuppväcka legendariske Nalenprofilen Topsy Lindbloms klassiska slogan så var det såväl festligt som folkligt och fullsatt när Arvika Jazz Club arrangerade Ungdomens Jazzkväll i måndags. Kvällen innebar också en redovisning av ett projekt som musikestetiska programmets årskurs två och tre arbetat med senaste månaden. Under Martin Hulténs och Robert Henrikssons ledning hade eleverna fått bekanta sig med jazz från trettio-fyrtio och i viss mån även femtio-talet.

Konserten inleddes med "All of me" där tredje årskursens vokal ensemble fick visa sig på styva linan med sin lärare J-O Reimerson på "walking voice". Snyggt och skickligt framfört med fantasifulla soloinsatser av Thea Olsson, Marie Nilsson och Clara Sjöberg. Ett piano vars stämning passerat bäst-före-datum med betryggande marginal satte lite käppar i hjulet för ett par av grupperna, men man hörde likafullt att Hanna Sundin börjar få in ett gott groove i elbasen och att Markus Fors blir allt säkrare på gitarr. Som vanligt, får man lov att säga, framträdde dessutom en hel kavalkad av duktiga sångerskor!

Johanna Janssons all star orchestra landade delvis i den mer elektrifierade fåran med en snygg och personlig version av Joe Zawinuls fusionklassiker Birdland och med en ballad av Mike Stern, där Bernt Furuberg fick visa vilken kompetent jazzgitarrist han utvecklats till under Martin Hulténs ledning.

Arvika Jazz Club delade också ut sitt årliga ungdomsstipendium, som i år gick till en kvartett begåvade ungdomar. En trio sångerskor där Lisa Albertsson gjorde ett mycket starkt intryck när hon framförde "Angel Eyes", varsamt understödd av herrarna Hultén, Henriksson och Groth. Övriga två tjejer var Clara Sjöberg och Marie Nilsson som hördes i ett flertal nummer under kvällen, framför allt dock i ovan nämnda Johanna Jansson all star orchestra. Kanske roligast att höra under kvällen var ändå den fjärde stipendiaten, Bernt Furuberg som, utan att ge upp sitt "twang-betonade" gitarrspel fått ett fint flyt i fraserna framför allt på akustisk gitarr.

Men som alltid är det bredden som imponerar mest! Här skall lärarna på estetprogrammet, Kommunala Musikskolan och arrangerande Arvika Jazz Club verkligen ha en eloge!

 


--- Nästa konsert ---

Jazzcafèer på Konsthallen i advent
Fri entrè, insamling sker till Rädda Barnen

Första advent
Söndag 1 dec, kl 15
T-Bear & the Dukes


Soul & blues

Torbjörn Solberg , gitarr
Emil Solberg Wachenfeldt , tangenter
Fredrik Kaudern , bas
Henke Berg, trummor

Andra advent
Söndag 8 dec, kl 15
Brontosaurus bounce


Lyriskt, lågmält och svängigt.
Nyskrivet material på svenska och engelska med breda musikaliska influenser.

Anna A Vass, sång och klaviatur
Erik Palmqvist, elbas

Tredje advent
Söndag 15 dec, kl 15
Martin Hultén & Robert Henriksson

- vi kan spela kontrabas & gitarr -

Fjärde advent
Söndag 22 dec, kl 14 ObS tiden!!
Lotta & Svenne


Ur den amerikanska sångboken

Lotta Delebrant, sång
Sven Smedberg, sång
Martin Hulte’n, gitarr
Antti Ojala, trummor
Fredrik Kaudern, bas

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.