program - jözzejassen - nyhetsbrev - recensioner - historia - styrelse - bilder - länkar - e-post - home

Karolina Vucidolac & Nosso Trio
Olssons Magasin
8 mars  2006

Brasiliansk värme med Karolina & Nosso Trio

text : Sven Ljungberg
(AN)

Karolina Vucidolac & Nosso Trio stod för ett veritabelt fyrverkeri av brasilianska rytmer vid onsdagskvällens konsert på Olssons Magasin. Karolina är ursprungligen från Makedonien, men är uppvuxen i Sverige. Hon började sjunga brasiliansk musik för femton år sedan, till en början utan att förstå texterna, men ändå djupt fångad av musiken. Under åren har det blivit många turer till Brasilien och numera är Karolina väl insatt i både språk och kultur.

Nosso Trio består av Nelson Faria gitarr, Ney Conceicao bas och Kiko Freitas trummor och slagverk. En mycket samspelt trio, med ett flertal skivproduktioner och turnéer i bagaget. Bara i Sverige är det tredje turneen på två år! Nelson Faria stod för ett par av låtarna, Milton Nascimiento, Antonio Carlos Jobim och Louis Bonfa fanns också med bland kompositörerna. Bonfa med klassikern The Black Orpheus som Faria spelade solo som inledning på andra set.

Den fulltaliga publiken var entusiastisk och uppskattade verkligen förmånen att på ett så intimt sätt få bekanta sig med dessa fantastiska musiker. Mycket välförtjänta stående ovationer avslutade konserten!

 


--- Nästa konsert ---

S I M B I
Afro-karibisk dansmusik

Onsdag 23 september på scen
kl. 18.00 & 20.00

Musikhögskolan Ingesund
Stora konsertsalen

Läs mer

-----------------------------

OBS!

Vi har bytt e-post adress till:

arvikajazz@gmail.com

--- Nyhetsbrev ---

Teckna dig för vårt nyhetsbrev och få rykande färsk information om vår verksamhet och kommande evenemang.

Klicka här för mer information.